De Averegten

Wandelbos en speelparadijs voor kids

Vakantievilla 't Averhuys ligt op wandelafstand (50m) van provinciaal groendomein De Averegten.

Het is een 100h grote bron van inspiratie, waarbij de natuurlijke variatie tussen open weiden en oude bossen dit wandeldomein uniek maken.

Het is dan ook de perfecte plek als toevoeging aan jouw toeristisch verblijf of als break tussen vergadersessies door, aangezien de combinatie van puur wandelgenot met unieke ontspanningselementen voor een echt onthaastingsmoment zorgen.

De fantastische wandelroutes in dit bos leiden je langs een brasserie met buitenspeeltuin, een plantentuin, hobbelpaden, speelweides en een leuke kinderboerderij.

Daarnaast zijn er ook heel veel open plekken die ingericht zijn als picknickweides en voor de sportliefhebbers is er eveneens een outdoor fitnessparcours voorzien.


De Vallei van de Grote Nete

Op vakantie in de Vallei van de Grote Nete

De landelijke vallei van de Grote Nete tussen de Pallieterhoeve in Booischot en Kruiskensberg in Itegem is de grootste open ruimte in Heist-op-den-Berg en situeert zich op 5 km van onze locatie. 

De bekendste attractiepool is ongetwijfeld het vertrekpunt: 't Schipke aan de Nete. Rond 1900 combineerde 't Schipke de functie van veer, herberg en boerderij. Regisseur Roland Verhavert maakte er opnamen voor de film 'Pallieter' en heel wat kunstenaars vonden er inspiratie aan de oevers van de Grote Nete.

De wandeling die je van hieruit kan aanvatten leidt je o.a. langs een fantastisch speelbos en een geweldig knuppelpad (een vlonderpad gemaakt van kleine boomstammen en houten palen). Een leuke aanrader dus voor jong en oud! 

Gestelpad

Wandelen langs kastelen in Gestel

De wandeling langs kastelen in het pittoreske Gestel start aan de Sint-Lambertuskerk op 6 km van onze locatie. Hier vind je eveneens een wandelplan, waar je een knooppuntenwandeling kan uitstippelen.

De wandeling herbergt prachtige uitzichten en leidt je o.a. langs de Mariakapel, het Hof van Rameyen en het oude bedevaartsoord Kruiskensberg.

Een echte aanrader dus voor wie houdt van prachtige uitzichten, groene open vlaktes en een bosrijke omgeving.

Stadsbezoeken

Op een boogscheut van verschillende leuke steden 

Onze locatie ligt op een zeer acceptabele afstand van heel wat leuke steden. Het is dan ook zeker een optie om je verblijf in 't Averhuys te combineren met een fijn stadsbezoek.

Via bijgevoegde linken vind je hieronder alle info terug over de dichtsbijzijnde steden. 

10 km van het centrum van Lier:
https://www.visitlier.be/nl

18 km van het centrum van Mechelen:
https://visit.mechelen.be/

25 km van het centrum van Antwerpen
https://www.visitantwerpen.be/nl

25 km van het centrum van Leuven
https://www.visitleuven.be/

35 km van het centrum van Brussel:
https://visit.brussels/nl